Birimler    Anayasa Hukuku

Hukuk Fakültelerinde, İktisadi İdari Bilimler Fakültelerinde ve İletişim Fakültelerinde verilmekte olan Anayasa Hukuku Dersi ile esas olarak, anayasal hak ve özgürlükler konusunda bir formasyon kazandırılması hedeflenir. Ayrıca bu ders ile, devlet organlarının yapısı, işleyişi ve bu organların birbirleriyle ilişkileri konusunda da, geniş açılı bilgilendirme amaçlanmaktadır. Özetle, Anayasa Hukuku Dersini tamamlamış olan öğrencilerin anayasa kavramları, kurallar kademelenmesi, anayasanın yapılması ve değiştirilmesi usulleri, devlet biçimleri, hükümet sistemleri, seçimler, siyasi partiler, anayasal hak ve özgürlüklerin kaynakları, içerikleri ve sınırları, yasama, yürütme ve aynı zamanda anayasa yargısı konusunda bilgi sahibi olmaları beklenir. Bununla birlikte, edindikleri teorik bilgiler ile öğrenciler, hukukun bireylere sağladığı olanaklar konusunda da bilinçlenecektir. Ek olarak, Anayasa Hukuku dersi, aynı zamanda öğrencilerin güncel politik ve anayasal gelişmeleri izlemesi ve irdelemesi olanağını da sağlar.

Yrd.Doç.Dr. Barış BAHÇECİ
E-posta bahceci@kocaeli.edu.tr